Vážení klienti,
pokud by nastal problem s vaší objednávkou přes náš
e shop, můžete poslat svou objednávku přes naši mailovou adresu:
info@tichavina.cz. Děkujeme
VYPRODÁNO-PURIST RIE.KAB.TROC.019 0,75 l
Axel Pauly Purist Mosel Ryzlink je suchý v chuti, má jen 0,8 gramu zbytkového cukru, ale je zralý a texturovaný.
Pauly 'Purist' Riesling Kabinett Trocken, Mosel, Germany
Axel Pauly Purist Mosel Ryzlink je suchý v chuti, má jen 0,8 gramu zbytkového cukru, ale je zralý a texturovaný.
Víno má světle žlutou barvu se zeleným leskem, s živou ovocnou kyselinkou, která je charakteristická pro ryzlink. Na patře svěží, střední tělnatost s minerálním charakterem az s příchutí tropického ovoce.Toto víno je jasně žluté barvy, s náznakyi broskví, hrušky a jablka na nosu. Chuť je plná, ale s ostrými kyselinami a jemnou strukturou, která dává harmonickou, elegantní délku. Má výbornou intenzitu ovoce a jablečné příchutě, ale končí suchou tečkou.
Nativní ovoce - vůně jablek a hrušky dominují na nose, zatímco palate nabízí jemnou minerálnost, velké vnitřní napětí a dlouhou dochuť.
https://wwwjamessuckling.com/tasting-notes/138832/axel-pauly-riesling-mosel-purist-
trocken-2019
Score: 91 Points
23 Aug, 2020 - Super fresh with red apples and crystalline clarity. This light and sleek
dry riesling is seriously refreshing. The very crisp mineral acidity may be too much for
some, but we love it! Drink now. Screw cap.
Terroir : převažně šedá a modrá břidlice
Vinice
"Purista" byl sklízen ze strmých svažitých vinic rodiny Lieser. Zde je půda převážně šedá a modrá břidlice, která je chladnější než červená břidlice sousedního Bernkastelu a zdá se, že dává více minerálních vín než ta druhá. Stringentní zušlechťování plodin a odklízení listů zajistilo vynikající koncentraci chuti v zralých hroznech, které byly tříděny a vybírány ručně, aby se zajistilo, že v době sklizně budou vybrány pouze ty nejlepší bobule. Víno je Kabinett, což znamená, že bylo později sklizeno v sezóně, což vedlo k většímu ovoci a plnějšímu patře než dříve vybrané styly.
Fermentováno na suché, pozdější sklizeň, čímž vzniká bohatší styl vína
Vintage informace
Kabinet trocken, 11% alkoholu, 0,8 g zbytkového cukru, kyselost 8,3 g/ l, potencial starnutí 5-8 let
VinifikacePo sklizni jsou hrozny po dobu 36 hodin jsou chlazeny.. Následuje jemné lisování, zaměřené na extrakci vzácných příchutí ryzlinku. Fermentace zahrnuje jak divoké, tak kultivované kvasinky bez malolaktické fermentace. Stárnutí ve velkých sudech na plných šťávě po dobu čtyř měsíců vede k mírnému, hladkému vínu, které neobsahuje žádné náznaky dubu.
Hrozny ležely na slupkách po dobu 20 hodin před fermentací v nádržích z nerezavějící oceli, aby získaly vzácné příchutě ryzlinku. Fermentace trvala tři týdny při teplotě 19 ° C, při této víno se používaly přírodní kvasnice. Víno bylo po dobu pěti měsíců uchováváno v inertních, velkých dubových sudech, což vedlo k mírnějšímu hladkému vínu, ale bez náznaku dubu.
Ochutnávky
Jasně zlatožlutá se zelenými reflexemi. Na nose svěží aroma ,spolu se žlutým a exotickým ovocem. Chuť je čerstvá a středně těžká, s výrazným minerálním charakterem a jasnými tropickými ovocemi.
Páruje se výborně s mušlemi, ostrým jídlem, s drůbeží nebo jídlm s kari