Přihlášení do Eshopu

KOŠÍK

 x 

košík je prázdný

Vyhledávání v ESHOPU

PRODEJNÍ DOBA

Objednávky vyřizujeme prostřednictvím e-shopu, e-mailu nebo telefonicky.

Objednaná vína si můžete vyzvednout, po předchozí domluvě mailem info@tichavina.cz nebo telefonicky 777 768 631, v našem skladu U Nikolajky 9, Praha 5-Smíchov nebo vám je v Praze doveze kurýr, mimo Prahu Česká pošta

Chablis village 2015. 75 l

Chablis (village)
Vápencovo – jílovité podloží. Vinice s sjižní expozicí. Ruční sběr, pouze vlastní kvasinky. Řízená fermentace. Skvělá 2015 !!!!!
Odrůda Francie: Chardonnay
Ročník: 2015
Druh: bílé
Objem: 0,75 l
Obsah Alkoholu: 12,5%
Francouzská klasifikace: apelace village

Kód zboží: OUDCHABVIL2015

Cena
Prodejní cena400 Kč
Popis

Rodinné vinařstvi Oudin vzniklo před 25 lety, kdy Jean-Claude Oudin a jeho žena Christiane převzali po svém dědovi vinařství založené ve vesničce Chichée na jižním okraji Chablis a postupně rozšířili vinice na nynějších 8 ha s převážně jižní a jihovýchodní expozicí na vršcích v okolí Chichée.

Vinařství postupně převzala jejich dcera Nathalie. Ta vystudovala enologii a o rodinný podnik se začala starat po několika letech zkušenosti ve Francii i v zahraničí. Roku 2012 se k ni přidala její sestra Isabelle a otec je stále tím nejlepším učitelem.

Od počátku se vinařství přiklonilo k přirozenému pěstováni vina, soustřeďujícího se na kvalitu hroznu a práci na vinici bez chemických intervenci. Znamená to jak návrat k tradičním metodám práce s půdou, tak maximum ruční práce včetne sklizně, což není v Chablis zdaleka takovou samozřejmosti jako v Cote d Or. V Chablis se bez pomoci strojů sbírá pouze na cca 30% vinic. Ruční sklizeň bude vždy znamenat šetrnější zacházeni s keři i kvalitnějsí hrozny. Už na vinici se vybírají  jen ty v optimální zralosti apod.

Chablis (village)   2015 - výborný ročník !!!!!                                                  

Vápencovo – jílovité podloží. Vinice s sjižní expozicí. Ruční sběr, pouze vlastní kvasinky. Řízená fermentace. Víno zraje na nerezu nejméně 1 rok. Lahvové zrání kratší, do 5 let podle ročníku.

Skvěle se hodí i jako aperitiv a pak zejména k mořským plodům